BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 17, 2010

PLEASE BE CAREFUL WITH THE TAXI DRIVER!!!!!!

Salam….

Hye everyone…fuhhh!!!lama btul x update blog…I miss u darling (my blog) so much huhu…but what can I do…since dah keje ni blog ni terpaksa dilupakn kjab yer…but hari ni aku cube utk cr ruang dan masa utk aku menulis….sbb aku ade sumthng that I really want to share with u all!!!

PLEASE BE CAREFUL WITH THE TAXI DRIVER!!!!!!

I am really serious about this!!!aku x nk ape yg terjadi kat aku berulang lg and jd plak kt org lain….i have bad experience with taxi driver…aku x mksdkn sume taxi driver perangai mereka begitu but we have to bare in mind…especially GIRLS!!!!

Hari jumaat yg lepas…aku ade kerja yg perlu aku settlekn di office..and coz of that I need 2 stay back..abis je keje aku pun cepat2 kemas barang coz aku mmg sgt2 nk blk umah..and my senior ask me “how u want 2 go back??” “if u want me 2 send u back I can but u need 2 wait 4 me maybe until 9 somethng” and I said “it’s ok I will take taxi” “are u sure sharifah” and I said “yes I’m sure..u don’t worry ok”….wktu tu jam dlm kul 8pm…aku mmg x sbr nk blk umah so aku cpt kuar dr ofis and trus tahan taxi kt depan office…ok aku naik 1 taxi ni…pemandu die adalah seorang lelaki melayu berusia dlm awal 30 an…aku ckp kt die bleh x anta aku kt stesen university..and die ckp ok…wktu aku naik taxi tu die tgh smoking..and die bahasakn diri die “abang” tp aku still panggil die “encik” I really don’t like 2 call someone yg aku x knal “abang”..lpas tu aku perasan yg die x bawa aku ikut jln yg selalu aku lalu..aku tnya die and die ckp jln yg aku selalu lalu tu jem…die kata ikut jalan lain…aku dah mula x sdap hati…lpas tu tibe2 die suruh aku miscall handphone die dgn alasan die ckp die x jmpe handphone die..aku bohong die ckp aku xde kredit..aku x kn bg no fon aku kt die..tp die x caya..siap ckp “x kan lah xde kedit??” aku ckp mmg x da kedit..die paksa aku lg tp aku still ckp aku xde kedit..and tibe2 die jmpe fon die..and he makes call..and die loudspeaker..so I can hear d conversation so clear…die call seorang pompuan..and aku sgt x selasa dgn conversation tu..they talk abt censored things..aku dah rasa takut sgt!!!!

After die wat phone call aku ckp kt die tolong stop sy nk turun kt sini sy x jd pegi stesen university…and the driver start nk marah dr berbahsakn diri “abang” trus die bahasakn diri “aku”..die x nk stopkn taxi…aku mmg takut..aku ckp kt die please stop sy nk turun…sesungguhnya Allah sngat menyayangi aku…syukur Alhamdulillah die stopkn taxi tu…aku trus bayar and keluar dr taxi..wktu aku nk turun dr taxi aku smpat dngar die call other taxi driver and maybe kwn2 die ckp pasal aku siap ckp aku pkai baju ape bawa beg warna ape..aku sgt takut…die stopkn aku kat dpn Matrik UIA PJ…aku trus masuk dlm matrik tu and aku trus lari kat pak guard kat situ…pak guard tu mmg terkejut nmpk aku…aku ckp kt pakcik tu “pakcik tlg jgn tnya saya apa2 nnti sy citer kt pakcik saya juz nk tmpang kt sini jab” and dlm msa yg sama taxi driver tu still pandang aku dr dpn gate matrik UIA tu…aku sgt takut wktu tu…after 30 minit br driver taxi tu blah…aku pun citer ape yg jd kt aku kt pak guard tu…pak guard tu mmg terkejut dngar citer aku…die ckp syukur Alhamdulillah aku selamat…kaki aku sgt mengigil smpai aku rasa susah nk berdiri…aku still rasa pening2 wktu tu…aku trus call ainna utk amik aku kt matrik UIA…pak guard tu ckp maybe driver taxi tu nk ape2 kn aku and maybe die nk rompak aku coz die nmpk aku bawa laptop…Alhamdulillah sesungguhnya allah menyelamatkan aku….

p/s: lepas kejadian ni aku mmg bertekad x kn naik taxi lagi lebih2 klu aku sorang…and blk keje senior aku akn hantar aku blk (menaka which is my senior mmg marah ble die dngar citer ni…I’m sorry menaka after dis I will listen 2 u =( )

3 comments:

pawana merindu said...
This comment has been removed by the author.
pawana merindu said...

waaaaaaaaaaa...kak sha takutnye dengar cite ni..yuyu da la selalu naik teksi sorang2..wa....alhamdulillah kak sha selamat..

Nurul Ain said...

eeee..takutnye sha..nasib baik ko cite ni..boleh dijadikan pengajaran..aku pun selalu suke naik taxi..kenape la ade org mcm tu..